Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης θα κινητοποιηθούν για την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία

Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης θα κινητοποιηθούν για την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία
This handout illustration released on December 15, 2021 by Paris 2024 Olympic Committee shows Paris Olympics opening ceremony on July 26, 2024 which will take part on the River Seine, breaking the long-held Summer Games tradition of a stadium procession of athletes and officials. More than 160 boats filled with athletes and officials from more than 200 countries will sail almost 6km (4 miles) between the Pont d'Austerlitz and Pont d'Iena bridges in central Paris, with the closing ceremony scheduled to be held at the Trocadero, an expanse of gardens and fountains which overlooks the Eiffel Tower. (Photo by Florian Hulleu / Paris 2024 / AFP) / RESTRICTED TO EDITORIAL USE - MANDATORY CREDIT "AFP PHOTO /Florian HULLEU / Paris 2024" - NO MARKETING - NO ADVERTISING CAMPAIGNS - DISTRIBUTED AS A SERVICE TO CLIENTS

Έξι χιλιάδες μέλη των δυνάμεων της τάξης θα αναπτυχθούν στις 8 Μαΐου προκειμένου να διασφαλίσουν την άφιξη της ολυμπιακής φλόγας στη Μασσαλία, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλντ Νταρμανέν σε συνέντευξη Τύπου.

Συνυπολογίζοντας τη δύναμη που θα κινητοποιήσει ο Δήμος της Μασσαλίας (το πυροσβεστικό σώμα της Μασσαλίας, προσωπικό ασφάλειας, δημοτική αστυνομία…) το μέγεθος αυτό του μηχανισμού θα ξεπεράσει ακόμη και εκείνον που είχε αναπτυχθεί στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας τον Σεπτέμβριο του 2023 για την επίσκεψη του πάπα Φραγκίσκου που είχε τότε χαρακτηριστεί “ασυνήθης” και “ειδικός”.

Διευκρινίζοντας πως το Παλιό Λιμάνι της Μασσαλίας θα είναι πλήρως “αδιαπέραστο” και ασφαλισμένο για την άφιξη της φλόγας, που θα φθάσει με το σκάφος Belem γύρω στις 19:45 (τοπική ώρα) της Τετάρτης, 8 Μαΐου, ο υπουργός Εσωτερικών διευκρίνισε πως θα κινητοποιηθούν αστυνομικοί της ειδικής μονάδας Raid (Recherche, Assistance, Intervention, Dissuasion), ναρκαυλιευτές, μέλη των ναυτικών μονάδων της χωροφυλακής και αντι-drones.

Όσον αφορά την είσοδο του Belem στη ράδα της Μασσαλίας, την ημέρα της 8ης Μαΐου, ο Νταρμανέν διευκρίνισε πως τα χίλια σκάφη που έχουν εγγραφεί για να συνοδεύσουν το περίφημο ιστιοφόρο θα έχουν όλα ελεγχθεί σχολαστικά.

Αν κα προς το παρόν δεν υπάρχει “καμία χαρακτηρισμένη απειλή” που να στοχεύει την άφιξη της φλόγας στη μεσογειακή πόλη, ο υπουργός διευκρίνισε πως οι δυνάμεις της τάξης εργάζονται πάνω σε διάφορα σενάρια, κυρίως για τον “ριζοσπαστικό ισλαμισμό”.

“Θα θέσουμε σε εφαρμογή όλα όσα προβλέπει η αντιτρομοκρατική νομοθεσία προκειμένου να παρακολουθήσουμε και να αποτρέψουμε” οποιοδήποτε επεισόδιο, πρόσθεσε ο Νταρμανέν, κάνοντας λόγο επίσης για κινδύνους που μπορεί να προέρχονται από “την ακροδεξιά και την άκρα αριστερά”.

Τέλος, στην περίπτωση όπου ο άνεμος θα υπερβαίνει τους 25 κόμβους και θα εμποδίζει την επιστροφή του Belem στο Παλιό Λιμάνι, ο Νταρμανέν διαβεβαίωσε πως υπάρχει “εναλλακτική”: “Όμως, καθώς ο καιρός είναι πάντα καλός στη Μασσαλία, δεν φαντάζομαι πως μπορεί να υπάρξει τέτοια περίπτωση”, είπε.

Περισσότερα από την κατηγορία

Οι κορυφαίοι επιστήμονες εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το μέλλον της ανθρωπότητας: «Kαύσωνες, μαζική μετανάστευση, πυρκαγιές και λιμοί»

Οι κορυφαίοι επιστήμονες εκφράζουν έντονες ανησυχίες για το μέλλον της ανθρωπότητας: «Kαύσωνες, μαζική μετανάστευση, πυρκαγιές και λιμοί»

Πολλοί από τους επιστήμονες που πήραν μέρος στην έρευνα δήλωσαν απελπισμένοι και εξοργισμένοι από την αποτυχία των κυβερνήσεων να δράσουν […]

ΤτΕ: Άνοιξε ξανά τον Μάρτιο η «ψαλίδα» επιτοκίων για νέα δάνεια και καταθέσεις

ΤτΕ: Άνοιξε ξανά τον Μάρτιο η «ψαλίδα» επιτοκίων για νέα δάνεια και καταθέσεις

Νέα άνοδο παρουσίασε η επιτοκιακή «ψαλίδα», μεταξύ νέων δανείων και καταθέσεων τον Μάρτιο. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, τον Μάρτιο του 2024, το […]

Οι Ευρωπαίοι έχουν περισσότερο χρόνο και οι Αμερικανοί χρήματα – Ποιο από τα δύο αξίζει περισσότερο

Οι Ευρωπαίοι έχουν περισσότερο χρόνο και οι Αμερικανοί χρήματα – Ποιο από τα δύο αξίζει περισσότερο

Η ευτυχία λέγεται ότι εξαρτάται και από την ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Παρόλα αυτά, η επίτευξη της απόλυτης ισορροπίας είναι δύσκολη υπόθεση. Τι γίνεται […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »