Μαρία Μπίλλη:Να ματαιωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα μετά την μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας

Μαρία Μπίλλη:Να ματαιωθεί η επίσκεψη Μητσοτάκη στην Άγκυρα μετά την μετατροπή σε τζαμί της Μονής της Χώρας
Με μία κίνηση γεμάτη συμβολισμούς και ιδιαίτερη σημειολογία , ο Τούρκος πρόεδρος Ερντογάν ανήμερα Μεγάλης Παρασκευής των απανταχού Ορθοδόξων Χριστιανών και δη των Ελλήνων ,ανακοίνωσε την μετατροπή σε τζαμί της  ιστορικής Μονής του Αγίου Σωτήρος εν τη Χώρα , έξω από τα Θεοδοσιανά Τείχη ,γνωστότερη ως Μονή της Χώρας του Αχωρήτου, εξαιρετικό μνημείο των Παλαιολόγων με θησαυρό ψηφιδωτών που ολοκληρώθηκε  το 1081, επί Αλεξίου Α’ του Κομνηνού.
Είχε προηγηθεί τον Ιούλιο του 2020 η μετατροπή της Αγιά Σοφιάς από μουσείο σε ισλαμικό τέμενος, πράξη βεβήλωσης για άλλη μια φορά του ιερότερου Ναού της Ορθοδοξίας από τους Τούρκους , γεγονός που προκάλεσε σοκ στην πολιτισμένη Δύση και εξόργισε τον Χριστιανικό Κόσμο.
Η Μονή τελούσε υπό την μνημειακή προστασία της UNESCO, όπως και η Αγιά Σοφιά αλλά η Διεθνής Κοινότητα και οι Διεθνείς Οργανισμοί εκώφευσαν τότε και τώρα , ενώ αναμένονται οι αντιδράσεις από το Οικουμενικό Πατριαρχείο πρωτοστατούντος του Πνευματικού Ηγέτη της Παγκόσμιας Ορθοδοξίας,του Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου.
Και ενώ οδηγούμαστε σε έναν ακόμη  διασυρμό της Χριστιανοσύνης με την νέα ανόσια πράξη των Τούρκων εις βάρος του Ελληνισμού  και της Ορθοδοξίας, εξίσου διασύρεται η Ελληνική διπλωματία και πρωτίστως η Ελληνική Κυβέρνηση που ετοιμάζεται να μεταβεί στην Άγκυρα  για να επικαιροποιήσει την Διακήρυξη των Αθηνών για τη διατήρηση του “θετικού κλίματος”” εις βάρος δυστυχώς των εθνικών συμφερόντων.
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αντί  να αναβάλλει πάραυτα την επίσκεψη του στην Άγκυρα καταγγέλοντας ταυτόχρονα τη γείτονα για τη συνεχιζόμενη  παραβίαση των Διεθνών Κανόνων και κάθε έννοιας  Δικαίου , συνεχίζει την πολιτική του κατευνασμού και της ” υπόκλισης” έναντι της  Τουρκίας η οποία προσπαθεί να εδραιωθεί ως η ηγέτιδα δύναμη του Μουσουλμανικού κόσμου και η προστάτιδα των απανταχού τρομοκρατικών  ισλαμικών οργανώσεων όπως η Χαμάς ή το ISIS.
Με την στρατιωτική της παρουσία και Κατοχή στην Κύπρο, στη Συρία, στη Λιβύη, με την γενοκτονία εις βάρος των Κούρδων, τις συνεχείς  απειλές στο Αιγαίο και αναφορές στη “Γαλάζια Πατρίδα” η Τουρκία έχει πλέον συστηθεί στην Διεθνή κοινότητα ως κράτος τρομοκράτης .
Στον αντίποδα, με τις χλιαρές και καθόλου πειστικές δηλώσεις του  (8/5/2024) περί “έντονης δυσαρέσκειας ” ο Πρωθυπουργός Κ . Μητσοτάκης θα μεταβεί στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου προκειμένου να παραπονεθεί στον Τούρκο Πρόεδρο.Το ορθότερο σαφώς θα ήταν η επίσκεψη να ακυρωθεί εξαιτίας των εχθρικών ενεργειών της γείτονος αλλά η Ελληνική εξωτερική πολιτική απέχει πολύ από το να προασπίζει με σθεναρή στάση το Εθνικό συμφέρον.
Όμως οι βεβηλώσεις των Χριστιανικών Ναών συνεχίζονται και ο  μέσος κοινός νους πλέον  κατανοεί τις επιπτώσεις θα έχει στην άλλοτε Χριστιανική Δύση η πολιτική της ανοχής έναντι του Ισλάμ -η Ευρώπη ήδη αντιλαμβάνεται  το ζοφερό μέλλον της και αφυπνίζεται – η Ελληνική Κυβέρνηση επαναλειτουργεί το Γενί Τζαμί στη Θεσσαλονίκη , άλλα τρία σε Ρόδο και Κω – ενώ άγνωστες παραμένουν οι προθέσεις της για την επαναλειτουργία   τζαμιών και σε άλλα σημεία της χώρας, όπως το Μαυσωλείο ( Τεκές )του Χασάν Μπαμπά στα Τέμπη  Θεσσαλίας στο οποίο τελούνται εργασίες αποκατάστασης και ανάδειξης με κρατικά και κοινοτικά κονδύλια. Συνολικά 19 τζάμια έχει υποδείξει η Τουρκία ότι πρέπει να επαναλειτουργήσουν στον Ελλαδικό χώρο τη ίδια στιγμή που η ίδια  μετατρέπει Ορθόδοξους Ναούς σε μουσουλμανικά τεμένη.
Στις προσεχείς Ευρωεκλογές ο Ελληνικός Λαός καλείται  με την ψήφο του να σταματήσει πολιτικές υποτέλειας και νεοραγιαδισμού, τις χρόνιες δηλαδή παθογένειες της Ελληνικής εξωτερικής πολιτικής που επέφεραν  το γκριζάρισμα του Αιγαίου και τις “Πρέσπες” …
Ο Ελληνικός Λαός καλείται να εκπέμψει το δικό του ηχηρό μήνυμα αντίστασης  ενάντια στις μεθοδεύσεις εξόντωσης της Εθνικής συνείδησης και της Χριστιανικής ταυτότητας των Ελλήνων πολιτών  συντασσόμενοι σε ένα Εθνικό Μέτωπο αμύνης και αντεπίθεσης του Ελληνισμού .
Μαρία Τσιτσέ -Μπίλλη
Π.Περιφερειακή Σύμβουλος Θεσσαλίας
Υποψήφια Ευρωβουλευτής
με το ΕΘΝΙΚΟ ΜΕΤΩΠΟ

Περισσότερα από την κατηγορία

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »