Ο Αχιλλέας Νταβέλης συνεχίζει να «ενοχλεί»..

Ο Αχιλλέας Νταβέλης συνεχίζει να «ενοχλεί»..

Ο Αχιλλέας Νταβέλης όπως έχει αποδείξει εδώ και δύο δεκαετίες σχεδόν είναι ένας άνθρωπος που αποδέχεται τις προκλήσεις.

Αυτοδημιούργητος, κατάφερε σιγά σιγά να ξεχωρίσει και να διαπρέψει  στο χώρο της υγείας, με τον όμιλο ANIMUS ενώ εδώ και ένα χρόνο περίπου μεταπήδησε στο χώρο των μέσων μαζικής ενημέρωσης δημιουργώντας τον δικό του δημοσιογραφικό όμιλο ονόματι 21 Ad media.

Έναν όμιλο που κατά κοινή ομολογία έλειπε από τα ενημερωτικά δρώμενα της πόλης, καθώς η Λάρισα, βιομηχανικό, εμπορικό και πολιτιστικό κέντρο της Θεσσαλίας αλλά και τόπος σημαντικών εξελίξεων δεν είχε επισήμως τουλάχιστον, ολοκληρωμένο δικό της μιντιακό δίκτυο. Τόσοι συνάδελφοι μας πια εργάζονται με συμβάσεις εξαρτημένης εργασίας…

Η τελευταία επιχειρηματική κίνηση του κ. Νταβέλη ωστόσο, της εξαγοράς της ιστορικής ομάδας της ΠΑΕ ΑΕΛ, θεωρήθηκε ώς η πιο παράτολμη και εμβληματική μέχρι στιγμής, αποδεικνύοντας πως είναι ένας επιχειρηματίας που σκέφτεται πέρα από το δικό του συμφέρον και το συμφέρον δεκάδων χιλιάδων οπαδών αλλά και νέων αθλητών που φιλοδοξούν να αγωνιστούν και να ανδρωθούν σε κάποιο εκ των τμημάτων της ιστορικής αυτής ομάδας.

Όπως δείχνουν τα μέχρι στιγμής γεγονότα πρόκειται για έναν πετυχημένο επιχειρηματία. Έναν επιχειρηματία που δεν διστάζει να συγκρουστεί, όταν αισθάνεται πως αδικείται ή στοχοποιείται από γνωστά ή άγνωστα πολιτικο-οικονομικά κέντρα που μάλλον τον βλέπουνε ώς «απειλή».

Όπως μαθαίνω τον περασμένο Αύγουστο δέχθηκε και μια ακόμη πρόταση-πρόκληση. Μια ομάδα Πανεπιστημιακών τον επισκέφτηκε στο γραφείο του, προτείνοντας του να είναι υποψήφιος στο Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.

Τελικώς, για όσους παρακολούθησαν στενότερα τα πράγματα, ο κ. Νταβέλης μετά από κάποια πίεση δέχτηκε.

Αν έπραξε σωστά ή όχι θα αποδειχθεί στη πορεία. Αν εκλεγεί ή όχι όπως αφήνουν να εννοηθεί στενοί του συνεργάτες, δεν έχει και τόση σημασία, αφού ουδέποτε αυτοπροτάθηκε. Μία πρόταση του έγινε και προφανώς ζυγίζοντας πως θα μπορούσε να βοηθήσει την πόλη του και από ένα ακόμη μετερίζι την αποδέχθηκε.

Σε κάθε περίπτωση ένας αναδυόμενος και κοινωνικά σκεπτόμενος επιχειρηματίας όπως φαίνεται, στις μικρές κοινωνίες «ενοχλεί». Και ενοχλεί γιατί δεν περιορίζεται στον στενό πυρήνα των δραστηριοτήτων που τον φέραν στο προσκήνιο, αλλά γιατί επιδιώκει να βρίσκεται και στο επίκεντρο των εξελίξεων καμιά φορά.

Ας ελπίσουμε πως και άλλοι επιχειρηματίες θα παραδειγματιστούν από την τόλμη και την αποφασιστικότητα του κ. Νταβέλη και θα ακολουθήσουνε τα βήματα του. Οι εποχές που κάποιοι φώναζαν «κρυπτόμενοι» έχουνε ευτυχώς περάσει και δεν ταιριάζουν εξάλλου στο πρόσωπο μίας πόλης και μίας περιφέρειας που θέλει να πρωταγωνιστεί.

Ε.Τ.

Περισσότερα από την κατηγορία

Δρομολογείται η ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των πανελλαδικών στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Δρομολογείται η ειδική μοριοδότηση των υποψηφίων των πανελλαδικών στις πλημμυρόπληκτες περιοχές

Συνεργασία με την υφυπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού και βουλευτή Μαγνησίας Ζέττα Μ. Μακρή είχε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας, […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »