Σκάνδαλο με διαθήκη στη Λάρισα;

Σκάνδαλο με διαθήκη στη Λάρισα;

Αναγνώστης μας έστειλε την κάτωθι επιστολή αναφερόμενος σε υπό διερεύνηση ‘σκανδαλο’ όπως το χαρακτηρίζει με κληρονομιά εκατομμυρίων και ζήτησε να το δημοσιεύσουμε.


Αγαπητό PineiosNews.gr

Σας γράφω την τρέχουσα επιστολή για ένα τεράστιο σκάνδαλο το οποίο υποβόσκει στην πόλη της Λάρισας και πιστεύω ότι καλύπτεται γι’ αυτό και πρέπει να τύχει της ανάλογης δημοσιότητας.

Πρόκειται για την κληρονομιά ενός γηραιού ατόμου το οποίο απεβίωσε προ ολίγων ετών χωρίς κληρονόμους. Η περιουσία του – μετρητά και ακίνητα – υπολογίζεται σε αρκετά εκατομμύρια ευρώ.

Πρόκειται για σχολάζουσα κληρονομιά (έτσι αντιμετωπίζεται από το Ελληνικό Δημόσιο), που όμως ανεξήγητα (?) δεν ενεργοποιήθηκαν άμεσα οι σχετικές υπηρεσίες. Το αξιοπερίεργο είναι ότι βρέθηκε και δημοσιεύτηκε διαθήκη του θανόντος με την οποία περιέρχεται η τεράστια κληρονομία του θανόντος, σε γνωστή επαγγελματία της Λάρισας και σε μέλη της οικογενείας της.

Παρεμπιπτόντως, αν και ο θανών έπασχε από βαρύτατη άνοια την προτεραία του θανάτου του καταρτίστηκε προσύμφωνο δωρεάς ή πώλησης σε συμβολαιογραφείο της Λάρισας με αποδέκτη την θυγατέρα της κληρονόμου (!) δυνάμει πληρεξουσίου που συντάχθηκε και υπογράφηκε λίγες ημέρες νωρίτερα. Η υπόθεση έχει οδηγηθεί στα Ελληνικά Δικαστήρια, όπου και πρέπει να λυθεί προς όφελος του Ελληνικού Δημοσίου.

Τέλος, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό ότι δεν έχει καταβληθεί ο αναλογούν φόρος κληρονομίας από την φερόμενο εκ διαθήκης δικαιούχο έχοντας καταστεί οφειλέτης του Ελληνικού Δημοσίου για ποσό 400.000 ευρώ και υπόδικος, δεδομένου ότι μάλλον θεωρεί ότι η υπόθεση είναι χαμένη γι’ αυτήν μετά τις εξελίξεις και ότι θα τα χάσει όλα στο τέλος.

Αν αυτό είναι δίκαιο αυτό να γίνει στο τέλος.

Επειδή η σιωπή δεν είναι πάντα χρυσός, Οψόμεθα..

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το pineiosnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

Περισσότερα από την κατηγορία

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: Να βρεθούν ποιοι μοίρασαν τα ηχητικά – Αμφισβητούμε τις συνομιλίες που έχουμε ακούσει

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: Να βρεθούν ποιοι μοίρασαν τα ηχητικά – Αμφισβητούμε τις συνομιλίες που έχουμε ακούσει

Τα είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος των μηχανοδηγών Γιώργος Μανώλης αναφερόμενος στο εξώδικο που απέστειλαν στον […]

Ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία» στο Γενικό Λύκειο Γιάννουλης

Ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία» στο Γενικό Λύκειο Γιάννουλης

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία», […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »