Σαν… φύλλα χρυσού, τα κομμάτια από γύρο χοιρινό, κάνουν το παραδοσιακό, κάποτε ταπεινό σουβλάκι, βαρύ για την τσέπη των καταναλωτών.
Το παραδοσιακό σουβλάκι παραμένει, πάντως, πρώτο στις προτιμήσεις των επισκεπτών από το εξωτερικό και οι καταστηματάρχες στο κέντρο της Αθήνας προσπαθούν να συγκρατήσουν τις αυξήσεις στην τιμή.
Πόσο κοστίζει το σουβλάκι σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας
- Μολάοι Λακωνίας: 3 ευρώ
- Σπάρτη: 3,90 ευρώ
- Πύργος: 2,80-3 ευρώ
- Πάτρα: 3-4,30 ευρώ
- Κρανίδι Αργολίδας: 3,70 ευρώ
- Λυγουριό Αργολίδας: 3,50-4,50 ευρώ
- Αθήνα: 3,20-4,60 ευρώ (2,30 τα πιο φθηνά στο κέντρο)
- Λειβαδιά: 3-3,40 ευρώ
- Βόλος: 3,20-4,60
- Λάρισα: 3,50-4,50 ευρώ
- Θεσσαλονίκη: 2,90-4,70 ευρώ
- Σέρρες: 3 ευρώ
- Καστοριά: 2,70-3 ευρώ
- Φλώρινα: 3,80-4 ευρώ
- Ξάνθη: 3,70-4,60 ευρώ
Υπέρογκο το κόστος του επιχειρηματία για το σουβλάκι
Οι περισσότεροι επιχειρηματίες επικαλούνται τις συνεχόμενες ανατιμήσεις στις πρώτες ύλες.
- Πρώτες ύλες (πίτα, κρέας, πατάτες, ντομάτα, αλοιφές)
- Κάρβουνα
- Λαδόκολλα φούρνου
- Αλουμινοσακούλα
- Σακούλα νάιλον μεταφοράς
- Χαρτοπετσέτες
- Προμήθειες (ντελίβερι, κάρτες)
- Λειτουργικά έξοδα (ρεύμα, ρνοίκια, μισθοί εργαζομένων, κόστος τραπεζοκαθισμάτων)