Στη σύγκριση με την Ελένη Μενεγάκη αναφέρθηκε η Ιωάννα Μαλέσκου, υποστηρίζοντας πως ο κόσμος και οι άνθρωποι της τηλεόρασης θα συνεχίσουν να τη συγκρίνουν για καιρό ακόμα με τη γνωστή παρουσιάστρια. Όπως εξήγησε, ο μόνος τρόπος για να σταματήσει η συζήτηση περί σύγκρισης θα ήταν, αν συνυπήρχαν οι δυο τους τηλεοπτικά για μία κουβέντα. Με αυτόν τον τρόπο θα γινόντουσαν αντιληπτές οι διαφορετικές τους προσωπικότητες.
Σε συνέντευξή της στο «Secret», η Ιωάννα Μαλέσκου διευκρίνισε ότι δεν έχει γνωρίσει προσωπικά την Ελένη Μενεγάκη, ενώ αναφερόμενη στη σύγκριση που γίνεται ανάμεσα στις δυο τους, σχολίασε: «Δεν έχω γνωρίσει την Ελένη Μενεγάκη ούτε την έχω συναντήσει ποτέ από κοντά. Και πώς να γίνει αυτό, άλλωστε, εφόσον δεν έχουμε κανένα κοινό σημείο αναφοράς; Βέβαια, εγώ από περιέργεια και μόνο, αν συνέβαινε αυτό και οι ρόλοι ήταν αντεστραμμένοι, θα σκεφτόμουν το ενδεχόμενο να συνυπάρξουμε τηλεοπτικά για μια ωραία κουβέντα – γνωριμία. Να καταλάβουν και αυτοί που πιθανώς αναρωτιούνται ποια είναι ποια. Μάλλον μόνο έτσι θα μπορούσε να τελειώσει αυτή η καραμέλα της σύγκρισης. Επειδή όμως δεν νομίζω να γίνει ποτέ αυτό, μάλλον θα κουβαλάω την ταμπέλα για καιρό. Δεν βαριέσαι, μακάρι αυτά να είναι τα προβλήματα μου».
Η Ιωάννα Μαλέσκου ρωτήθηκε και για την τηλεοπτική της επιστροφή, με την ίδια να εξηγεί πως, όταν αυτή γίνει, θα ήθελε να αναλάβει την παρουσίαση ενός μαγκαζίνο. Συγκεκριμένα, είπε: «Χωρίς να το πολυσκεφτώ, θα σου έλεγα μαγκαζίνο. Αυτό είναι πιο κοντινό σε μένα. Με ωραίες εναλλαγές, ποικιλία, με διαφορετικά θέματα, ανθρώπους, εμπειρίες να μοιράζομαι με τον κόσμο. Με χαρά, φρεσκάδα, χαμόγελο, χιούμορ και αισιοδοξία. Είναι πιο κοντά σε αυτό που ξέρω και αγαπώ να κάνω. Ασφαλώς όμως, επειδή σε αυτή τη ζωή ποτέ μη λες ποτέ, δεν αποκλείω τίποτε. Στο κάτω – κάτω, δεν είναι οι καιροί σαν κάποτε, όταν είχαμε την άνεση και τις πολλές εναλλακτικές να απορρίπτουμε προτάσεις μέχρι να έρθει η τελεία για εμάς. Η δουλειά είναι δουλειά. Και όταν βιοπορίζεσαι από αυτήν, χρειάζεται να έχεις αντανακλαστικά για να προσαρμοστείς στα δεδομένα. Αυτό θεωρώ επαγγελματική ευφυΐα στις μέρες μας».