Παγώνη: «Καλώς απεσύρθη το εμβόλιο – Πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για όσους το έκαναν»

Παγώνη: «Καλώς απεσύρθη το εμβόλιο – Πλέον δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα για όσους το έκαναν»

Για το εμβόλιο της AstraZeneca για τον κορονοϊό και την απόφαση να αποσυρθεί, που έσκασε σαν κεραυνός εν αιθρία στην Ευρώπη, μίλησε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.

Για την απόφαση το εμβόλιο να αποσυρθεί η κ. Παγώνη είπε μιλώντας στο MEGA ότι η εταιρεία «καλά έκανε» και εξήγησε στη συνέχεια:

«Πρώτον το απέσυρε για εμπορικούς λόγους διότι στο εμβόλιο δεν υπάρχει αναβάθμιση για τα καινούργια στελέχη. Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα. Οι παρενέργειες είναι από την 3η, 4η εβδομάδα μετά τη δόση» ανέφερε καθησυχάζοντας τον κόσμο που είχε κάνει το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Όσο για το γεγονός της αρχικής απόφασης να κυκλοφορήσει, η κ. Παγώνη είπε ότι οι μελέτες είχαν αποδείξει ότι μπορούσε να βγει συμπληρώνοντας παράλληλα ότι «τονίσαμε πως στα εμβόλια και στα φάρμακα υπάρχουν παρενέργειες αλλά τα οφέλη είναι πολύ μεγάλα».

«Τώρα δεν υπάρχει πρόβλημα, οι παρενέργειες είναι από την 3η, 4η εβδομάδα μετά την δόση»

Παραδοχή για σπάνιες παρενέργειες

Με το εμβόλιο του φαρμακευτικού κολοσσού AstraZeneca που παρασκευάστηκε κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού εμβολιάστηκαν εκατομμύρια άνθρωποι.

H AstraZeneca έχει παραδεχθεί σε δικαστικά έγγραφα ότι το εμβόλιο της για την Covid-19 μπορεί να προκαλέσει σπάνιες παρενέργειες.

Αν και το εμβόλιο κρίθηκε συνολικά ασφαλές και αποτελεσματικό, εμπεριείχε τον κίνδυνο μιας σπάνιας αλλά σοβαρής παρενέργειας, γνωστής ως θρόμβωση με θρομβοπενία.

Τέλος, δεν παρέλειψε να σχολιάσει όσα ανέφερε ο Παύλος Πολάκης λέγοντας: «Ο κ. Πολάκης τα έβγαλε με όλους. Αφού δεν το πίστευε, γιατί το έκανε;».

Περισσότερα από την κατηγορία

Διατροφή: Ποια λιπαρά προστατεύουν την ακοή μας;

Διατροφή: Ποια λιπαρά προστατεύουν την ακοή μας;

Η ενσωμάτωση των ωμέγα–3 στη διατροφή μας έχει συνδεθεί με ποικίλα οφέλη για την καρδιά και τη συνολική υγεία. Τώρα, νέα έρευνα δείχνει ότι αυτά τα θρεπτικά συστατικά – που βρίσκονται σε τρόφιμα όπως ο σολομός, τα καρύδια […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »