Ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο: Take it or leave it!

Ο Ερμής μπαίνει στον Ταύρο: Take it or leave it!

Η παρουσία του Ερμή στον Ταύρο θα σε επηρεάσει περισσότερο, αν είσαι Ταύρος, Σκορπιός, Λέων ή Υδροχόος.

Ο ενθουσιασμός που σε διαπερνούσε με τον Ερμή στον Κριό, καταλαβαίνεις πως δεν μπορεί να σε πάει μακριά. Είναι σημαντικός μόνο στο μυαλό σου. Στον πραγματικό κόσμο η επιμονή είναι που φέρνει αποτελέσματα! Ωραίες οι ενθουσιώδεις ιδέες αλλά κάποιος πρέπει να τις εφαρμόσει.

Βέβαια όλα εξαρτώνται από το τελικό αποτέλεσμα. Αν δεν είναι το επιθυμητό, δεν είσαι επίμονος. Είσαι ισχυρογνώμων, αδιάλλακτος, ίσως και φανατικός. Αν όμως το αποτέλεσμα είναι καλό, τότε αυτόματα θεωρείσαι αποφασιστικός, με πυγμή και πίστη στον εαυτό σου και στις ιδέες σου! Έχεις σκεφτεί τι θα πάθαινε ο Θεμιστοκλής, αν έχανε στη ναυμαχία της Σαλαμίνας;

Αρχίζεις λοιπόν να σκέφτεσαι πρακτικά και ωφελιμιστικά. Δεν αναλώνεσαι σε θεωρίες. Σε ενδιαφέρει μόνο ό,τι μπορεί να έχει πρακτική χρήση και μπορείς να το αξιοποιήσεις. Αξιολογείς, χωρίς να παρασύρεσαι συναισθηματικά και αυτό είναι ιδιαίτερα χρήσιμο τη δεδομένη χρονική στιγμή που η ταυτόχρονη παρουσία του Άρη στον Κριό, τείνει ακόμη να σε παρασύρει σε καταστάσεις που σε ενθουσιάζουν και πας να πέσεις με τα μούτρα, αλλά έχουν αβέβαιη έκβαση. Ο Ερμής αυτός σε προσγειώνει. «Take it or leave it» σου λέει χωρίς περιστροφές. Πιστεύεις μόνο ό,τι βλέπεις και ό,τι αγγίζεις. Σπεύδεις… βραδέως αλλά μεθοδικά. Και ό,τι έχεις μάθει δεν αλλάζει, ακόμη και αν το έχεις μάθει στραβά.

Η πρώτη όψη του Ερμή γίνεται στις 17 Μαΐου που σχηματίζει τετράγωνο με Πλούτωνα. Το ίδιο και την 1η Ιουνίου αυτή τη φορά στην Αστρική του εκδοχή. Εντάξει! Θα πετύχεις αυτό που θέλεις! Αλλά σκέψου. Αξίζει τον κόπο; Βρώμικη δουλειά, αλλά κάποιος πρέπει να την κάνει!

Στις 24 Μαΐου, πάλι στην Αστρική του εκδοχή, συναντά τον Τροπικό Άρη. Κάνεις ένα βήμα μπροστά και δύο πίσω. Τελικά το δίκιο σου είναι το «δίκαιο» απλά επειδή μπορείς να το επιβάλλεις!

Δύο μέρες μετά, στις 26 του μήνα, συνεχίζοντας την Αστρική του βόλτα στον Κριό, συναντά τον Χείρωνα. Ίσως χρειαστεί να ανατρέξεις πολύ πίσω στο χρόνο για να βρεις τις αιτίες σε θέματα που σε προβληματίζουν. Όσο ο λόγος σου παραμένει δογματικός, χάνεις την ευκαιρία να βρεις διέξοδο. Ο σωστός χειρισμός είναι να «σκάψεις» στο παρελθόν, ακόμη και αν χρειαστεί να ανοίξεις πληγές.

Στις 28 Μαΐου σχηματίζει εξάγωνο με τον Κρόνο. Με αυτόν ο Ερμής από τον Ταύρο μιλάει την ίδια γλώσσα κι εσύ με συντηρητικές πρακτικές καταστρώνεις μακροχρόνια και εφικτά πλάνα.

Στις 26 και στις 29 του μήνα ο Ερμής «βλέπει» τη Δήμητρα, στην πρώτη περίπτωση με την Αστρική του εκδοχή σε τετράγωνο και στην δεύτερη Τροπικά σε τρίγωνο. Είναι οι στιγμές να ανακοινώσεις τις αποφάσεις και να δημοσιοποιήσεις τις προθέσεις σου. Αλλά υπάρχει ένα «αλλά»!

Γιατί γενικά όλες οι προηγούμενες όψεις ήταν πάνω κάτω στα… μέτρα του. Στις 31 Μαΐου όμως που ο Ερμής συναντά τον Ουρανό, αρχίζουν και σου μπαίνουν ιδέες… και αμφιταλαντεύεσαι. Όλα ανατρέπονται στο μυαλό σου και αναρωτιέσαι, αν ο ασφαλής δρόμος είναι πράγματι ασφαλής…

Τέλος στις 3 Ιουνίου, ο Ερμής σε εξάγωνο με τον Ποσειδώνα σου δίνει μια μικρή γεύση της άλλης πλευράς, αυτής που η λογική συναντά το συναίσθημα και σου χαρίζει μια διαισθητική αντίληψη των πραγμάτων. Τώρα έχεις τα χειροπιαστά στοιχεία για να αποφασίσεις, αλλά στην πραγματικότητα ξέρεις και χωρίς αυτά!

ΠΗΓΗ

Περισσότερα από την κατηγορία

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »