Eurovision 2024: Η βελγική τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση και έστειλε μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης

Eurovision 2024: Η βελγική τηλεόραση διέκοψε τη μετάδοση και έστειλε μήνυμα υπέρ της Παλαιστίνης

Η βελγική δημόσια τηλεόραση διέκοψε τη ζωντανή μετάδοση του β’ ημιτελικού της Eurovision 2024 για να μεταδώσει μήνυμα κατά του Ισραήλ και υπέρ των Παλαιστινίων.

Συγκεκριμένα, κατά την εμφάνιση του Ισραήλ  στη σκηνή, ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας, του Βελγίου, VRT, διέκοψε για λίγο τη μετάδοση και στους δέκτες των τηλεθεατών εμφανίστηκε το μήνυμα αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό.

Η πρωτοβουλία ανήκε στο συνδικάτο εργαζομένων και το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες των τηλεθεατών ανέφερε «πρόκειται για δράση εργατικού σωματείου. Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ. Επιπλέον, το κράτος του Ισραήλ καταστρέφει την ελευθερία του Τύπου. Γι’ αυτό διακόπτουμε για λίγο τη ζωντανή μετάδοση #CeaseFireNow #StopGenocideNow».

Η διακοπή της μετάδοσης ήταν ενέργεια του συνδικάτου του VRT, το οποίο υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός υπερασπιζόμενο και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εμπόλεμη ζώνη.

Το μήνυμα που εμφανίστηκε στις οθόνες

Αλληλεγγύη

Το παλαιστινιακό είναι ένα θέμα που κυριαρχεί στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision, παρά τις προσπάθειες των διοργανωτών που φτάνουν μέχρι τη λογοκρισία να επιμείνουν στον «μη πολιτικό» χαρακτήρα των εκδηλώσεων.

Σχετικά με τη σύντομη διακοπή της μετάδοσης αναφέρεται:

«Η διακοπή της μετάδοσης ήταν ενέργεια του συνδικάτου του VRT, το οποίο και υποστηρίζει την κατάπαυση του πυρός υπερασπιζόμενο και τους εργαζόμενους δημοσιογράφους στην εμπόλεμη ζώνη.

Καταδικάζουμε τις παραβιάσεις των ανθρωπίνων δικαιωμάτων από το κράτος του Ισραήλ.

Παρακολουθούμε με τρόμο τα γεγονότα στη Μέση Ανατολή εδώ και μήνες. Είμαστε πεπεισμένοι ότι το Κράτος του Ισραήλ πραγματοποιεί μια γενοκτονία και γι’ αυτό είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι υπάρχει Ισραηλινή συμμετοχή στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Το να μην κάνεις τίποτα, απλώς να παρακολουθείς, δεν είναι πλέον επιλογή.

Δυστυχώς, η EBU κατέστησε δυνατή την είσοδο του Ισραήλ και γι’ αυτό αποφασίσαμε να διακόψουμε τη μετάδοση. Ελπίζουμε να στείλουμε ένα μήνυμα στην ισραηλινή κυβέρνηση να σταματήσει τις μάχες και τις δολοφονίες, να επιτρέψει σε διεθνείς παρατηρητές και τον Τύπο να εισέλθουν και να καθίσουν για μια λύση μέσω διαπραγματεύσεων».

To VRT ήταν ενήμερο για την πράξη του συνδικάτου του: «Ήμασταν ενήμεροι ότι αυτό θα συνέβαινε», αναφέρει.

Περισσότερα από την κατηγορία

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »