Στο πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027 εντάσσεται η δομή «Γραφείο Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου»

Στο πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027 εντάσσεται η δομή «Γραφείο Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου»

Μετά την ολοκλήρωση και θετική αξιολόγηση του έργου «Λειτουργία Γραφείου Επιχειρείν στην περιοχή παρέμβασης της ΣΒΑΑ Δήμου Βόλου» από την Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Προγράμματος «Θεσσαλία» 2021-2027 υπογράφηκε από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας κ. Δημήτριο Κουρέτα, η ένταξη του στο ΕΣΠΑ / Πρόγραμμα «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027, με συνολικόπροϋπολογισμό  120.060 . Δικαιούχος και Φορέας Λειτουργίας της αντίστοιχης δομής είναι ο ΔΗΜΟΣ ΒΟΛΟΥ. Η δομή εντάσσεται στην εγκεκριμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης του Δήμου Βόλου (ΣΒΑΑ) 2021-2027 και χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ+) και εθνικούς πόρους για λειτουργία της έως τις 31/12/2025. 

Πρόκειται για μια κοινωνική δομή που προσφέρει έγκυρη και επικαιροποιημένη πληροφόρηση για τηνανάπτυξη του επιχειρείν των κατοίκων της περιοχήςπαρέμβασης της ΣΒΑΑ του Δήμου Βόλου ή όσωνθέλουν να δραστηριοποιηθούν στην περιοχή. Στόχοςτης είναι η βελτίωση της πρόσβασης στηναπασχόληση και στην αγορά εργασίαςμειονεκτούντων ομάδων πληθυσμού μέσω της συμβουλευτικής και της στήριξης κατά την οργάνωσητων επιχειρηματικών τους σχεδίων. Η δομή βρίσκεται σε   συνέργεια και συμπληρωματικότητα με τηλειτουργία του Γραφείου Διευκόλυνσης, ενδυνάμωσηςκαι τεκμηρίωσης της απασχόλησης (job center) γιατην επίτευξη πολλαπλασιαστικών αποτελεσμάτων.Ωφελούμενοι της δράσης είναι άτομα που ανήκουν σεμειονεκτούσες/ ευπαθείς ομάδες πληθυσμού(άνεργοι, άτομα που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας ,κ.α.).

Για την λειτουργία της δομής προβλέπεται η πρόσληψη στελεχών διαφόρων ειδικοτήτων (κοινωνικοί λειτουργοί, διοικητικοί υπάλληλοι, οικονομολόγοι) καθώς και λοιπών ειδικοτήτων συναφών με τις ανάγκες των ωφελούμενων.

Η λειτουργία της δομής εξυπηρετεί τις διαπιστωμένες ανάγκες της περιοχής παρέμβασης της ΣΒΑΑ και είναι σε πλήρη συνάφεια με τον Ειδικό Στόχο του Προγράμματος «ΘΕΣΣΑΛΙΑ» 2021-2027«Πρόσβαση στην απασχόληση και μέτρα ενεργοποίησης για όλους».

Περισσότερα από την κατηγορία

Ημερίδα με τίτλο Πρόγραμμα “Απόλλων” για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας

Ημερίδα με τίτλο Πρόγραμμα “Απόλλων” για τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας από την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Θεσσαλίας

Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων (Π.Ε.Δ.) Θεσσαλίας διοργανώνει ημερίδα με θέμα: Πρόγραμμα «Απόλλων», με κύρια ομιλήτρια την Υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »