Ίλον Μασκ: Δηλώνει άστεγος αλλά αγόρασε σπίτι

Ίλον Μασκ: Δηλώνει άστεγος αλλά αγόρασε σπίτι

Ο Έλον Μασκ παρουσιάζεται δημοσίως ουσιαστικά ως άστεγος από το 2020, όταν δεσμεύτηκε ότι εφεξής «δεν θα έχει κανένα σπίτι» και άρχισε να πουλάει τα διάφορα ακίνητα του. Μόλις τον Απρίλιο του 2022, ο δισεκατομμυριούχος ισχυρίστηκε σε συνέντευξή του ότι κοιμόταν σε καναπέδες και «δεν είχε κανένα μέρος αυτή τη στιγμή».

Όμως, μια μελέτη των δικαστικών αρχείων στη διαμάχη για την επιμέλεια των παιδιών του με την πρώην φίλη του Γκράιμς του Business Insider αποκαλύπτει ότι εκείνη την εποχή, ο Μασκ είχε κάνει μια σιωπηρή μεταβολή στη νομαδική του κατάσταση και είχε αγοράσει σπίτι στο Όστιν.

Σε δικαστικά αρχεία από τον Δεκέμβριο, ο Μασκ είπε ότι αγόρασε το σπίτι τον Φεβρουάριο του 2022 και ότι εξακολουθεί να μένει εκεί.

“Τον Φεβρουάριο του 2022 αγόρασα το σπίτι στο [αφαιρέθηκε] όπου [αφαιρέθηκε] και εξακολουθώ να ζω”, αναφέρει το δικόγραφο, προσθέτοντας ότι η Γκράιμς και τα παιδιά τους έμεναν μαζί του στο σπίτι από τον Απρίλιο έως τον Αύγουστο του 2023. Η κατάθεση λέει ότι ο Μασκ αγόρασε το σπίτι αφού έγινε δημόσια γνωστή η διεύθυνση ενός σπιτιού που νοίκιαζε και «δεν ήταν πλέον ιδιωτικό και ασφαλές για την οικογένειά μου».

Θέλει να είναι ινκόγκνιτο

Ο Μασκ εύλογα απέκρυψε τη διεύθυνση του νέου ακινήτου που αγόρασε, οπότε το μόνο που γνωρίζουμε για το σπίτι από τις δημόσιες καταθέσεις του είναι ότι το αγόρασε τον Φεβρουάριο του 2022 και έμενε εκεί από τον Δεκέμβριο του 2023. Αλλά οι δικηγόροι της Γκράιμς ήταν λιγότερο διακριτικοί στις καταθέσεις τους, αποκαλύπτοντας μια τοποθεσία στο Όστιν που περιγράφεται ως η “αυτοαναφερόμενη διεύθυνση κατοικίας” του Μασκ.

Το σπίτι σε αυτή τη διεύθυνση αγοράστηκε από μια ΕΠΕ τον Φεβρουάριο του 2022 – τον ίδιο μήνα που ο Μασκ λέει ότι αγόρασε το σπίτι – σύμφωνα με την πράξη για το ακίνητο. Η ΕΠΕ δημιουργήθηκε λίγο πριν από την αγορά του σπιτιού και εποπτεύεται από μια εταιρεία διαχείρισης περιουσίας, σύμφωνα με αρχεία που υπάρχουν στο αρχείο με τον Υπουργείο Εσωτερικών του Τέξας. Το Business Insider αποκρύπτει τη διεύθυνση για λόγους απορρήτου.

«Είναι φοβερά συνηθισμένο για άτομα που είναι στη δημοσιότητα να προσπαθούν να συγκαλύψουν την ιδιοκτησία τους με μια ΕΠΕ. Για προφανείς λόγους, δεν θέλουν οι άνθρωποι να γνωρίζουν πού ζουν. Είναι αρκετά εύκολο να το ρυθμίσουν και μπορεί να συμβάλει στη διατήρηση αυτού του απορρήτου », δήλωσε στο Business Insider ο Στέγαν Κασέλα, πρώην αναπληρωτής επικεφαλής του τμήματος κατάσχεσης περιουσιακών στοιχείων και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες στο Υπουργείο Δικαιοσύνης. «Για ένα άτομο εξαιρετικά υψηλής καθαρής αξίας, θα εκπλαγώ αν δεν κατείχε την περιουσία του σε κάποια ΕΠΕ».

Το σπίτι στο Όστιν αγοράστηκε για πρώτη φορά από ένα ζευγάρι το 2018, αφού διαφημίστηκε στο διαδίκτυο για 4,5 εκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με τα αρχεία ιδιοκτησίας. Αργότερα μεταπωλήθηκε το 2022, αλλά δεν αναρτήθηκε ποτέ δημόσια, δείχνουν τα αρχεία.

Δεν συνδέεται δημόσια με την οικία

Αν και ο Μασκ δεν έχει συνδεθεί δημόσια με τη διεύθυνση, υπάρχουν κάποιες ενδείξεις ότι ο δισεκατομμυριούχος μπορεί να ζει στο σπίτι του Τέξας. Ένας γείτονας είπε στο BI νωρίτερα φέτος ότι το σπίτι έχει 24ωρη ασφάλεια και ότι συχνά έβλεπε Tesla γύρω από την ιδιοκτησία.

Ο γείτονας είπε ότι είχε ακούσει ότι ο Μασκ ζούσε στο ακίνητο, αλλά δεν είχε δει ακόμη τον δισεκατομμυριούχο. Το άτομο είπε ότι είχε δει την Γκράιμς εκεί πριν μετακομίσει στην Καλιφόρνια.

«Νομίζω ότι ήταν εκεί μια φορά», είπε ο γείτονας σε ένα τηλεφώνημα και ότι στα τέλη του 2023 ή στις αρχές του 2024, είδαν «ένα Cybertruck να βγαίνει έξω μαζί με τρία άλλα Model Y – σαν μια μικρή συνοδεία».

Όταν ένας δημοσιογράφος του Business Insider χτύπησε το θυροτηλέφωνο του σπιτιού πέρυσι και ζήτησε να μιλήσει με τον Μασκ, ο άνδρας που απάντησε δίστασε. Μετά από περίπου 10 δευτερόλεπτα σιωπής, είπε: “Συγγνώμη, κύριε. Δεν μπορώ να σας βοηθήσω. Καλή σας μέρα.”

Το σπίτι δεν είναι τόσο πολυτελές όσο τα πρώην ακίνητα του Μασκ — κάποια στιγμή ο δισεκατομμυριούχος διέθετε χαρτοφυλάκιο ακινήτων αξίας περίπου 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Το 2023, η ιδιοκτησία του Όστιν εκτιμήθηκε σε σχεδόν 7 εκατομμύρια δολάρια, δείχνουν τα φορολογικά αρχεία της κομητείας.

ΠΗΓΗ

Περισσότερα από την κατηγορία

Πήγαν στο Μεξικό για «θεραπείες» με βλαστοκύτταρα, γύρισαν με πολυανθεκτικές λοιμώξεις

Πήγαν στο Μεξικό για «θεραπείες» με βλαστοκύτταρα, γύρισαν με πολυανθεκτικές λοιμώξεις

Προειδοποίηση για κρούσματα πολυανθεκτικών λοιμώξεων εξέδωσαν τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) μετά την ανίχνευση επικίνδυνου βακτηρίου σε […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »