Πάσχα και έκτακτα περιστατικά υγείας – Τι πρέπει να ξέρετε εάν έχετε ιδιωτική ασφάλιση

Πάσχα και έκτακτα περιστατικά υγείας – Τι πρέπει να ξέρετε εάν έχετε ιδιωτική ασφάλιση

Παρ΄ ότι είναι εορταστικό το διάστημα που διανύουμε, οι κίνδυνοι για ατυχήματα και απρόοπτα που χρειάζονται άμεση αντιμετώπιση, διογκώνονται. Στατιστικά έχει καταγραφεί ότι τις ημέρες των εορτών αυξάνονται οι επισκέψεις πολιτών στα επείγοντα λόγω ατυχημάτων, είτε λόγω τροχαίων είτε εξαιτίας βεγγαλικών, αλλά και λόγω της υπερφαγίας που συνοδεύει το τραπέζι της Λαμπρής καθώς των προβλημάτων υγείας που κάνουν την εμφάνισή τους αυτό το χρονικό διάστημα.

Στο πλαίσιο της γενικότερης έντασης που επικρατεί ορισμένοι συμπολίτες μας χρειάζονται περαιτέρω ιατρική φροντίδα η οποία εκτείνεται από μια «ανώδυνη» επίσκεψη στα επείγοντα και την εξέταση από κάποιο γιατρό έως πιο σοβαρά περιστατικά που χρήζουν νοσηλείας.

Για τους κατόχους ασφαλιστικού συμβολαίου η άφιξη στο νοσοκομείο ενεργοποιεί το συμβόλαιό τους. Πρέπει να υπενθυμίσουμε ότι, ιδιωτικές δομές υπάρχουν στα μεγάλα αστικά κέντρα, σταδιακώς φθίνουν στις μικρότερες πόλεις ενώ στις απομακρυσμένες περιοχές δεν υπάρχουν ή μπορεί να χρειαστεί διακομιδή. Η μετακίνηση βέβαια δεν συνιστάται σε επείγουσες περιπτώσεις όταν υπάρχει σοβαρό καρδιαγγειακό επεισόδιο. Δεν ξεχνάμε φυσικά ότι οι δομές της Δημόσιας Υγείας εξυπηρετούν με επάρκεια τις περιοχές όπου υπάρχουν.

Προσεγγίζοντας το θέμα πιο λεπτομερώς επισημαίνουμε τα εξής: Όσον αφορά τα επείγοντα στην απομακρυσμένη επαρχία ο ενδιαφερόμενος καλό θα είναι να σπεύσει όσο πιο γρήγορα σε δομή υγείας -που μάλλον θα είναι δημόσια- και από εκεί θα δοθούν οι πρώτες βοήθειες ή η κατεύθυνση για την συνέχεια, εφόσον χρειαστεί κάτι περαιτέρω.

Στα αστικά κέντρα φυσικά είναι ευκολότερο να γίνει χρήση του ασφαλιστικού συμβολαίου ατυχήματος ή Υγείας. Σε αυτή την περίπτωση ο ενδιαφερόμενος μπορεί να αποταθεί σε κάποιο ιδιωτικό νοσοκομείο προκειμένου να αποφύγει την αναμονή, που συνήθως υπάρχει στα δημόσια νοσοκομεία, κάτι που είναι σημαντικό ιδιαίτερα στις σοβαρές περιπτώσεις.

Η ενεργοποίησή του ιδιωτικού συμβολαίου αποτελεί και μια ευκαιρία για τον ασφαλισμένο να διαπιστώσει έμπρακτα την πραγματικά ωφέλιμη διάσταση του συμβολαίου του.

Ωστόσο, η πρώτη κίνηση του ασφαλισμένου είναι να επικοινωνήσει με τον ασφαλιστή του ο οποίος  θα τον κατευθύνει αναφορικά με τις διαδικασίες και τα διεκπεραιωτικά θέματα.

Περισσότερα από την κατηγορία

Η ύπουλη αυτοάνοση νόσος που αργεί να διαγνωστεί – Κάντε το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της

Η ύπουλη αυτοάνοση νόσος που αργεί να διαγνωστεί – Κάντε το πρώτο βήμα για την αντιμετώπισή της

«ΠΕΣ ΤΟ ΔΥΝΑΤΑ. Μίλα για την Αξονική Σπονδυλοαρθρίτιδα». Η παγκόσμια βιοφαρμακευτική εταιρεία, μέσω της εκστρατείας ενημέρωσης προτρέπει τους ασθενείς, να […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »