Κέλλας: Υπό την πλήρη εποπτεία του Δημοσίου ο ΟΔΥΘ

Κέλλας: Υπό την πλήρη εποπτεία του Δημοσίου ο ΟΔΥΘ

Συνέντευξη στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Λάρισας και τη δημοσιογράφο Δέσποινα Θεοδώρου, παραχώρησε ο βουλευτής ΝΔ ν. Λάρισας, Χρήστος Κέλλας. Στο επίκεντρο, η δημιουργία του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας, η απόρριψη της ένστασης αντισυνταγματικότητας, που κατέθεσαν ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, για την Σύσταση του Οργανισμού, καθώς και η διαδικασία αποζημιώσεων στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας.

ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΥΔΑΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ

Ο Λαρισαίος πολιτικός, υπεραμύνθηκε της απόφασης της Κυβέρνησης για τη δημιουργία φορέα διαχείρισης υδάτων, υπογραμμίζοντας, πως για πρώτη φορά εκπονείται ένα ολιστικό σχέδιο αποκατάστασης και ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας, ενώ χαρακτήρισε “εκτός πραγματικότητας” τις αιτιάσεις της αντιπολίτευσης, περί ιδιωτικοποίησης της διαχείρισης των υδάτων.

«Ο ΟΔΥΘ είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου αλλά με έναν και μόνο μέτοχο, το ελληνικό Δημόσιο. Βρίσκεται υπό την απόλυτη εποπτεία του Υπουργείου Περιβάλλοντος και πρόκειται για έναν 100% δημόσιο οργανισμό, που εντάσσεται στον σχεδιασμό ανασυγκρότησης της Θεσσαλίας», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Κέλλας, συνεχίζοντας:

«Είναι τουλάχιστον υποκριτικό, να βλέπουμε τους ανθρώπους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Αριστεράς, να κατηγορούν τη ΝΔ για ιδιωτικοποίηση των υδάτων, όταν ήταν οι ίδιοι, που επί πρωθυπουργίας Αλέξη Τσίπρα “παρέδωσαν” ΕΥΔΑΠ και ΕΥΔΑΘ στο Υπερταμείο. Αντίθετα, η κυβέρνηση της ΝΔ και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, επανέφεραν στην κυριότητα του Δημοσίου τους δυο Οργανισμούς, όπως ακριβώς είχαμε δεσμευθεί και προεκλογικά».

Τέλος, ο πρόεδρος της Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, ανέφερε, πως μέσω του ΟΔΥΘ, επιβεβαιώνεται πως η ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, αποτελεί ύψιστη προτεραιότητα και προσωπικό στοίχημα του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Ανέφερε, σχετικά, πως τίθεται σε εφαρμογή μια σειρά σημαντικών διαδικασιών, όπως, η εκπόνηση και παρακολούθηση της εφαρμογής των σχεδίων διαχείρισης λεκανών απορροής ποταμών, τα σχέδια διαχείρισης κινδύνων από πλημμύρες, η εκπόνηση master plan των έργων που απαιτούνται για την αντιπλημμυρική προστασία, ο σχεδιασμός, η κατασκευή και συντήρηση αντιπλημμυρικών έργων, αλλά και η συντήρηση και διοίκηση των εγγειοβελτιωτικών έργων του δικτύου άρδευσης.

ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΟΕΒ – ΓΟΕΒ

Αναφορικά με τα εργασιακά ζητήματα που ανέκυψαν με τους εργαζόμενους στους ΟΕΒ και τον ΓΟΕΒ Θεσσαλίας και την καίρια παρέμβασή του, ο κ. Κέλλας, σημείωσε:

«Ήταν χρέος μου να σταθώ δίπλα στους εργαζόμενους και να φέρω το θέμα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, καθώς υπήρξε κατάφωρη αδικία εις βάρους τους, που την ανέδειξαν και οι ίδιοι με την παρουσία τους στην Επιτροπή.

Συγκεκριμένα, το πρόβλημα αφορούσε την αναγνώριση προϋπηρεσίας, την μισθολογική κατάσταση, αλλά και το εργασιακό τους μέλλον, σε περίπτωση κατάργησης του Οργανισμού Διαχείρισης Υδάτων Θεσσαλίας.

Ο Υπουργός Περιβάλλοντος, Θεόδωρος Σκυλακάκης, αναγνώρισε το “κενό” που υπήρχε και αποκατέστησε την αδικία, αποδεικνύοντας πως η κυβέρνησή μας, ξέρει να ακούει και να διορθώνει αδικίες και παραλείψεις».

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Ο κ. Κέλλας, χαρακτήρισε “μακρύ”, τον δρόμο αποκατάστασης των ζημιών από τις καταστροφικές θεομηνίες, τονίζοντας την αναγκαιότητα επίσπευσής της διαδικασίας αποζημιώσεων, ώστε οι πολίτες να “ανασάνουν” και να ξαναβρούν την ελπίδα. Εμφανίστηκε, ωστόσο, αισιόδοξος για την τελική έκβαση, καθώς όπως υπογράμμισε, “ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, παραμένει σταθερά στο πλευρό των Θεσσαλών πολιτών. Είμαστε εδώ, παρόντες, να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες, να διορθώσουμε λάθη και να σηκώσουμε τη Θεσσαλία μας, ξανά, ψηλά. Μαζί με τους πολίτες, θα τα καταφέρουμε”, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Κλείνοντας, ο κ. Κέλλας ευχήθηκε Καλή Ανάσταση και Καλό Πάσχα, τονίζοντας:

«Οι Άγιες τούτες μέρες, ας γίνουν αφετηρία, για ένα νέο ξεκίνημα. Με αγάπη, κατανόηση και σεβασμό, με περισσότερη αλληλεγγύη και ενσυναίσθηση. Ας αφήσουμε στην άκρη διχαστικούς λόγους και ρητορικές, και ας ακολουθήσουμε τον λόγο του Θεού. Γιατί, αυτά που μας ενώνουν είναι περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν».

 

Περισσότερα από την κατηγορία

Λαμπρούλης: Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Επιθεωρήσεις Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και στις Επιθεωρήσεις Εργασίας

Λαμπρούλης: Άμεσες προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στις Επιθεωρήσεις Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία και στις Επιθεωρήσεις Εργασίας

Σε ερώτηση τους προς τους Υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών με θέμα τις τεράστιες ελλείψεις […]

Συναρπαστικό σπριντ στο Μεζούρλο και παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024

Συναρπαστικό σπριντ στο Μεζούρλο και παράλληλες εκδηλώσεις του Δήμου Λαρισαίων για τον ΔΕΗ Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο 2024

«Ραντεβού» στο Μεζούρλο δίνουν αθλητές και κοινό, σήμερα το μεσημέρι, για τη μεγάλη γιορτή της ποδηλασίας, τον ΔΕΗ-Διεθνή Ποδηλατικό Γύρο […]

Τέμπη: Νέα έκθεση στον ανακριτή – «To φρενάρισμα του μηχανοδηγού της εμπορικής έσωσε ζωές, θα είχαν χαθεί περισσότεροι»

Τέμπη: Νέα έκθεση στον ανακριτή – «To φρενάρισμα του μηχανοδηγού της εμπορικής έσωσε ζωές, θα είχαν χαθεί περισσότεροι»

Ο μηχανοδηγός της εμπορικής αμαξοστοιχίας φαίνεται πως δευτερόλεπτα πριν την επικείμενη σύγκρουση των δύο συρμών πιθανώς αντιλαμβανόμενος τι θα ακολουθούσε, […]

Καπετάνος με Τριαντόπουλο: «Στόχος η επιτάχυνση των πληρωμών, με τη συνεργασία όλων των φορέων»

Καπετάνος με Τριαντόπουλο: «Στόχος η επιτάχυνση των πληρωμών, με τη συνεργασία όλων των φορέων»

Τον Τύρναβο επισκέφτηκε χτες το πρωί ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, συνοδευόμενος από το Λαρισαίο βουλευτή, Χρήστο Καπετάνο. […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »