Λάρισα: Έτρεξαν στον 5ο “Κραυξίδειο” αγώνα δρόμου για τους ογκολογικούς ασθενείς

Λάρισα: Έτρεξαν στον 5ο “Κραυξίδειο” αγώνα δρόμου για τους ογκολογικούς ασθενείς

Αθλητές και αθλήτριες  όλων των ηλικιών πήραν μέρος στον 5ο “Κραυξίδειο” αγώνα δρόμου σε τρεις διαδρομές των 14,5χλμ. , 5,4 χλμ. και 1 χλμ.  στέλνοντας το δικό τους μήνυμα  με την συμμετοχή, τους.

Στον χαιρετισμό τους, η πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Κραννώνα , Μαρία Δοξοπούλου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Μαραθωνοδρόμων Λάρισας, Αποστόλης Γούλας, ο πρόεδρος της Κοινότητας Κραννώνα, Κώστας Τσιαγκλάνης και ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Παιδείας του Δήμου Κιλελέρ, Αχιλλέας Χατζούλης, αναφέρθηκαν στην σημασία του αγώνα που σκοπό είχε να συγκεντρωθούν χρήματα για την Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία Λάρισας και συγχρόνως να αναδειχθεί ο αρχαιολογικός χώρος του Κραννώνα.

Σύμφωνα με τον Αχιλλέα Χατζούλη, τα τελευταία χρόνια, ο Δήμος Κιλελέρ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης έχει μια άριστη συνεργασία και με την βοήθεια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Λάρισας γίνονται απαραίτητες ανασκαφές, οι οποίες έχουν φέρει σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα για την αρχαία Κραννώνα και της ιστορία της περιοχής.

Από πλευράς Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Λάρισας, μίλησε η κα. Μαρίνα Καντώνια, η οποία ευχαρίστησε όσους συμμετείχαν στους αγώνες, τα έσοδα των οποίων αξιοποιούνται για τις ανάγκες των ογκολογικών ασθενών. Τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν πέρυσι έδωσαν τη δυνατότητα να βαφθούνε οι ογκολογικές κλινικές του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και να αποκτηθεί εξοπλισμός. Το ίδιο θα γίνει και φέτος.

Σε ότι αφορά την ονομασία του αγώνα έχει να κάνει με τον Ολυμπιονίκη Κραυξίδωνα που καταγόταν από την αρχαία Κραννώνα και είχε αναδειχθεί 1ος νικητής το 648 π.χ. στο αγώνισμα της “Κέλης”, δηλαδή ιππικοί αγώνες.

Στους αγώνες παραβρέθηκε και ο δήμαρχος Κιλελέρ Αθανάσιος Νασιακόπουλος, ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους αθλητές και αθλήτριες για την συμμετοχή του καθώς και τους εθελοντές που βοήθησαν οι αγώνες να ολοκληρωθούν με επιτυχία.

Η εκκίνηση και ο τερματισμός έγινε στο Δημοτικό σχολείο Κραννώνα και τον αγώνα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Θεσσαλίας, η Αντιδήμαρχία  Πολιτισμού Δήμου Κιλελέρ,  η Τοπική Κοινότητα Κραννώνα, ο Σύλλογος Μαραθωνοδρόμων Λάρισας,  ο Σύλλογος Γυναικών Κραννώνα και ο Αθλητικός Όμιλος  Μαυροβουνίου.

Περισσότερα από την κατηγορία

Χρηματοδότηση με 315,34 εκατ. ευρώ της κατασκευής σε Λάρισα – Φθιώτιδα του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού στην Ευρώπη

Χρηματοδότηση με 315,34 εκατ. ευρώ της κατασκευής σε Λάρισα – Φθιώτιδα του μεγαλύτερου φωτοβολταϊκού σταθμού στην Ευρώπη

Στην υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης της Ενιπέας Μονοπρόσωπη Α.Ε., θυγατρική της εταιρείας Lightsource bp, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »