Το κουνουπίδι δεν χρειάζεται συστάσεις, αν και πολλοί απλά δεν θα ήθελαν το γνωρίζουν λόγω μυρωδιάς. Με τα κατάλληλα μαγειρικά κόλπα ωστόσο, το ζήτημα της μυρωδιάς λύνεται – ανάμεσα στα κόλπα η προσθήκη μπαγιάτικου ψωμιού ή μιας λεμονόκουπας στήν κατσαρόλα που βράζει το νερό. Εναλλακτικά μπορούμε να μην το βράσουμε, αλλά να το ψήσουμε ή να το σοτάρουμε στο τηγάνι.
Έχοντας λύσει το ζήτημα της μυρωδιάς μπορούμε να επικεντρωθούμε στα οφέλη που κρύβει για την υγεία αυτό το σταυρανθές λαχανικό που ανήκει στην ίδια οικογένεια με το μπρόκολο και το λάχανο. Τα οφέλη του λευκού σταυρανθούς λαχανικού μας θυμίζει η Kerry Torrens διατροφολόγος και μέλος της BANT (British Association for Nutrition and Lifestyle Medicine).