Εξέλιξη ΣΟΚ! Τον Γιουρμετάκη «δίνει» ο Αγοραστός ως αποδέκτη αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Εξέλιξη ΣΟΚ! Τον Γιουρμετάκη «δίνει» ο Αγοραστός ως αποδέκτη αναθέσεων εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από την Περιφέρεια Θεσσαλίας!

Σε μία ομολογουμένως άνευ προηγουμένου εξέλιξη προέβη ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός το αμέσως προηγούμενο διάστημα, εμφανιζόμενος ξαφνικά ενόρκως ως ..μάρτυρας υπεράσπισης..  του δημοσιογράφου Ανδρέα Γιουρμετάκη, σε μια προσπάθεια που έχει αφήσει κυριολεκτικά άφωνους δικαστικούς κύκλους και προφανώς (στο μυαλό τους;) έχει ως σκοπό να δημιουργήσει κάποιο πάτημα ή άλλοθι ώστε να δικαιολογήσουν την ανάρμοστη και απειλητική συμπεριφορά του δημοσιογράφου κ. Γιουρμετάκη απέναντι στο πρόσωπο μου πριν ένα χρόνο περίπου σε επαγγελματικό γεύμα, όπου με αποκάλεσε “βόδι” και εκστόμισε διάφορες άλλες απειλές εναντίον μου μπροστά σε συναδέλφους και επιχειρηματίες.

Στην ουσία δηλαδή ο κ. Αγοραστός χωρίς δεύτερη σκέψη και με απόλυτη βεβαιότητα αναφέρει πως ένα άρθρο το οποίο είχε αναρτηθεί από τον ιστότοπο μας πριν ένα χρόνο περίπου με ερωτηματικό για το πρόσωπο δημοσιογράφου που λάμβανε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ με απευθείας αναθέσεις τα τελευταία χρόνια αφορούσε αποκλειστικά στον κ. Γιουρμετάκη!

Να σημειωθεί πως οι πληροφορίες για κάποιον δημοσιογράφο που λάμβανε τόσα χρήματα μας είχανε έρθει μέσα από την ίδια την Περιφέρεια Θεσσαλίας χωρίς να τον κατονομάζουν συγκεκριμένα. Γιαυτό το λόγο είχε αναρτηθεί το άρθρο και με ερωτηματικό, αν ίσχυε και σε ποιο βαθμό. Αλλιώς δε θα είχαμε και κανένα λόγο να μην αναρτήσουμε και το όνομα του κυρίου ή των κυρίων, εφόσον πρόκειται για νόμιμες διαδικασίες, βραβευμένες ως προς το αποτέλεσμα της προβολής κιόλας όπως ισχυρίζεται σήμερα ο κ. Αγοραστός.

Εντούτοις ο κ. Αγοραστός αποφάσισε πως ήρθε η ώρα να πει ποιος ήταν τελικά αυτός που έπαιρνε τα χρήματα αυτά, βέβαια σημειώνοντας στην ένορκη κατάθεση του πως το δημοσιέυμα ειναι και..ψευδές καθώς δεν ήταν τόσα πολλά τα χρήματα!

Να σημειωθεί πως μετά από αυτή την εξέλιξη τα ποσά όχι για όλο το διάστημα στο οποίο αναφέρεται ο κ. Αγοραστός πως υπάρχει συνεργασία μεταξύ της Περιφέρειας και του κ. Γιουρμετάκη, αλλά για λιγότερα χρόνια έχουν κατατεθεί ως τεκμήριο στην εισαγγελία και πλησιάζουν το συγκεκριμένο αστρονομικό νούμερο.

Αν συνυπολογιστεί και η πιθανή συνεργασία των δύο μερών και για τη χρονολογία στην οποία αναφέρεται όμως ο κ. Αγοραστός δηλαδή από το μακρινό 2014 και εντεύθεν μάλλον μπορεί και να υπερβαίνουν τελικά τα 600 χιλ ευρώ.

Ιδού και το επίμαχο άρθρο για το οποίο ο κ. Αγοραστός αποφάσισε να κατανομάσει τον κ. Γιουρμετάκη και το οποίο χαρακτηρίζει όχι απλώς ψευδές αλλά και .. συκοφαντικό!

https://www.pineiosnews.gr/2022/09/28/o-agorastos-o-aristeros-dimosiografos-kai-oi-anatheseis-ton-600-chil-evro/

Εντέλει, αντί να ζητήσει συγνώμη ο κ. Γιουρμετάκης για την ανάρμοστη συμπεριφορά του απέναντι μου που έχει και προηγούμενο και για την οποία του άσκησα απευθείας μήνυση, αφού βέβαια αναρτήσω δημοσίως τα ποσά τα οποία έχει λάβει ο ίδιος από την Περιφέρεια Θεσσαλίας αλλά και από άλλους οργανισμούς στους οποίους προϊσταται με την υπογραφή του ο κ. Αγοραστός τα προηγούμενα χρόνια έως και σήμερα, για να αντιληφθεί ο κόσμος το μέγεθος των πεπραγμένων, αποφάσισε να μου κάνει αντιμηνύσεις και αγωγές αρκετούς μήνες έως και ένα χρόνο μετά το συμβάν το οποίο ο ίδιος ξεκίνησε.

Εγώ ούτε ποτέ αναφέρθηκα προσωπικά στον κ. Γιουρμετάκη πως λαμβάνει χρήματα από την Περιφέρεια, κυριολεκτικά ποσώς με ενδιέφερε, το αν επικρατούσε αυτή η φήμη στην περιρρέουσα ατμόσφαιρα της Περιφέρειας Θεσσαλίας το επιβεβαίωσαν οι δυό τους προφανώς μη έχοντας άλλη εναλλακτική ώστε να βρούνε κάποιο πάτημα να δικαιολογήσουν τις ανάρμοστες πράξεις και το ξέσπασμα του δημοσιογράφου εναντίον μου.

Επαναλαμβάνω πως όλες οι πληροφορίες φτάσανε στην δημοσιογραφική μου ομάδα μέσα από στελέχη της Περιφέρειας Θεσσαλίας τα οποία με αγανάκτηση αναφέρονταν σε συγκεκριμένα γεγονότα αλλά αποσιωπούσαν ή φοβόταν να δηλώσουν ποιος ή ποιοι δημοσιογράφοι επωφελούνταν των χρημάτων της προβολής της Περιφέρειας συστηματικά.

Τέλος για την ιστορία να σημειωθεί πως υπάρχει και δεύτερη προσπάθεια του κ. Γιουρμετάκη να στραφεί δικαστικώς εναντίον ολόκληρου κλάδου διαφημιστών οι οποίοι με άρθρο τους στηλίτευαν πρακτικές απευθείας αναθέσεων από διάφορους φορείς χωρίς να κατονομάζουν κάποιον συγκεκριμένο δημοσιογράφο ή επαγγελματία. Φαίνεται πως ο κ. Γιουρμετάκης έχει παρελθόν στην τακτική του αυτή ή βλέπει φαντάσματα να τον κυνηγάνε. Πώς αλλιώς θα μπορούσε άλλωστε να εξηγηθεί πως σε κάθε αναφορά που γίνεται για δημοσιογράφο που λαμβάνει χρήματα από δημόσιους φορείς να βλέπει το πρόσωπο του ως άμεσα και μοναδικό θιγόμενο. Εκτός αν συμβαίνουν πράγματα που είναι πέραν της δικής μου κατανόησης.

Ιδού και η επίμαχη δήλωση της Ένωσης Επιχειρήσεων Διαφήμισης και Επικοινωνίας προ δεκαετίας που είχε οδηγήσει τις δύο πλευρές στα δικαστήρια πάλι χωρίς να κατονομάζεται ο κ. Γιουρμετάκης

«Με αφορμή διάφορες ενέργειες επικοινωνίας προβολής και διαφήμισης από πλευράς δημόσιων φορέων (Νομαρχία, Δήμοι, Επιμελητήριο κλπ.) που είδαν ή πρόκειται να δουν το φως της δημοσιότητας χωρίς να έχει προηγουμένως ενημερωθεί η Ένωση Επιχειρήσεων  Διαφήμισης και Επικοινωνίας ν. Λάρισας (ΕΕΔΕΛ), ως ο μόνος αρμόδιος επαγγελματικός φορέας, καταγγέλλουμε τις διαδικασίες ανάθεσης και πραγματοποίησης των παραπάνω ενεργειών επικοινωνίας.

Η οικονομική κρίση, η δυσπραγία της αγοράς αλλά και τα απανωτά σκάνδαλα που μονοπωλούν την επικαιρότητα, έχουν κάνει την πλειοψηφία των συμπολιτών μας, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένους σε θέματα δεοντολογίας, ηθικής και διαφάνειας.

Ειδικότερα τελευταία βιώνουμε αποκλεισμούς από ενέργειες τοπικών φορέων και γενικά απαξίωση της ΕΕΔΕΛ, όταν ταυτόχρονα επιχειρείται μεθοδευμένα και επιλεκτικά να προωθηθούν για τις παραπάνω ενέργειες Διαφήμισης, Δημοσίων Σχέσεων και Επικοινωνίας, πρόσωπα και εταιρείες που δεν ασκούν σαν κύριο επάγγελμα, το επάγγελμα της διαφήμισης αλλά έχουν άμεση σχέση με ΜΜΕ.
Η Ένωση Επιχειρήσεων  Διαφήμισης και Επικοινωνίας ν. Λάρισας ιδρύθηκε πριν οκτώ μήνες περίπου και αριθμεί στο δυναμικό της 40 γραφεία – επιχειρήσεις που ασχολούνται επιστημονικά και επαγγελματικά τεκμηριωμένα, αποκλειστικά με το Μάρκετινγκ, τη Διαφήμιση, τις Δημόσιες Σχέσεις και την Επικοινωνία.

Άμεσα πραγματοποιήθηκε η γνωστοποίηση της λειτουργίας της ένωσης με εκτεταμένη ενημερωτική καμπάνια προβολής ενώ προς την κατεύθυνση αυτή προγραμματίστηκαν, υλοποιήθηκαν και συνεχίζουν να υλοποιούνται ενημερωτικές συναντήσεις με φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης (Περιφέρεια, Νομαρχία, Δήμο Λαρισαίων, Καποδιστριακούς Δήμους κλπ.), με επαγγελματικούς και κοινωνικούς φορείς (Επιμελητήριο, Εμπορικό Σύλλογο, ΣΘΕΒ, ΕΚΛ κλπ.) και με ιδιοκτήτες ΜΜΕ.

Στόχος αυτής της επικοινωνίας είναι η διεκδίκηση του ρόλου της ΕΕΔΕΛ ως επιστημονικού συμβούλου για την πραγματοποίηση διαφανών διεργασιών για την ανάθεση σε επιχειρήσεις, ενεργειών που εμπίπτουν στις επαγγελματικές δραστηριότητες των μελών της.

Με την επιστολή μας αυτή γνωστοποιούμε για άλλη μία φορά την παρουσία μας και την διάθεση συνεργασίας με τους δημόσιους φορείς για αξιοκρατία και διαφάνεια στη διάθεση δημόσιων οικονομικών πόρων.»

Με αφορμή την επιστολή αυτή μας ασκήθηκε μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου από τον ιδιοκτήτη της διαφημιστικής εταιρίας AGG Μονοπρόσωπη ΕΠΕ και έγκριτο δημοσιογράφο κο Ανδρέα Γιουρμετάκη.

Στην ακροαματική διαδικασία, σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2011, αποδείχτηκε ότι σε καμία περίπτωση δεν φωτογραφιζόταν ο κος Γιουρμετάκης, ούτε και κανείς άλλος προσωπικά, όπως παραδέχτηκαν ομόφωνα όλα τα μέλη του ΔΣ, αλλά καταγγελλόταν το φαινόμενο της αδιαφάνειας των φορέων και συμπλήρωσαν ότι σέβονται την προσωπικότητα του εν λόγω επιχειρηματία και δημοσιογράφου. Η απόφαση έκρινε τους κατηγορούμενους μέλη του ΔΣ της Ένωσης αθώους”.

Ελευθερία Τζανακούλη
Δημοσιογράφος – Πολιτικός Επιστήμονας
Msc. Primary Health Care

 

Περισσότερα από την κατηγορία

Ενίσχυση και μέτρα για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ – Συνάντηση με Χατζηδάκη

Ενίσχυση και μέτρα για τις επιχειρήσεις της Θεσσαλίας ζήτησε ο Πρόεδρος του ΣΘΕΒ – Συνάντηση με Χατζηδάκη

Συνάντηση εργασίας πραγματοποιήθηκε μεταξύ της Διοίκησης του ΣΘΕΒ με τον Υπουργό Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη. Στη συνάντηση – […]

Ημερίδα στον Πυργετό για τη μυδοκαλλιέργεια στα παράλια του νομού Λάρισας

Ημερίδα στον Πυργετό για τη μυδοκαλλιέργεια στα παράλια του νομού Λάρισας

Μετά από πρωτοβουλία του σωματείου «ΔΙΚΤΥΟ Πολιτισμού-Περιβάλλοντος-Βιώσιμης Ανάπτυξης ΔΕΛΤΑ ΠΗΝΕΙΟΥ-ΤΕΜΠΩΝ» και των συν διοργανωτών φορέων, της Περιφέρειας Θεσσαλίας, των δήμων […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »