«Δεν εξαιρείται κανένα κόμμα με την ευρεία έννοια της νοσηρής πραγματικότητας που επικρατεί εδώ και πολλά χρόνια στη χώρα», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, για το σκάνδαλο με τις παράνομες αγροτικές επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ακόμη, κάλεσε την αντιπολίτευση να στηρίξει την πρόταση της Νέας Δημοκρατίας για Εξεταστική Επιτροπή, γιατί, όπως υπογράμμισε, «δεν βλέπουμε ποινικές ευθύνες για τους Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη».
«Οφείλουμε να πάρουμε πίσω τα κλεμμένα και από εκεί και πέρα, να μην παίρνουν επιδοτήσεις οι απατεώνες και αυτοί που δικαιούνται, να τους καταβάλλονται κανονικά τα χρήματα», επεσήμανε ακόμη, μιλώντας σημερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.
Για τον ισχυρισμό του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Νικόλα Φαραντούρη, ότι «η κυβέρνηση παραπέμπει σε εγκληματική οργάνωση βάσει της δικογραφίας», ο κ. Μαρινάκης απάντησε ότι «είναι πολύ χαμηλό το επίπεδο που έχει πέσει ο κ. Φαραντούρης και ο ΣΥΡΙΖΑ γενικότερα, αλλά αυτό δεν είναι το μείζον. Η εμετική πολιτική φιλοσοφία και ο χρυσαυγιτισμός έχει ριζώσει στο κόμμα. Αυτό που είναι ο Φαραντούρης, είναι και ο ΣΥΡΙΖΑ, δεν περιμένω να διαγραφεί».
Στη συνέχεια, στάθηκε και στην αναφορά της βουλευτή του ΠΑΣΟΚ, Ευαγγελία Λιακούλη, από τη Βουλή, η οποία χαρακτήρισε την εξουσία που ασκεί η κυβέρνηση ως «ανεξέλεγκτη» και «χούντα». «Δεν το περίμενα αυτό από το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που κράτησε μαζί με τη Νέα Δημοκρατία στην Ευρώπη, που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων την κρίσιμη στιγμή, παρά τις τεράστιες διαφορές που έχουμε. Αυτό που συμβαίνει, είναι νοσηρό. Μας αποκάλεσαν “χούντα” και δεν υπήρξε καμία αντίδραση», σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.
Αναφορικά με τα εθνικά θέματα και τη διπλωματική κρίση με τη Λιβύη, επεσήμανε πως «ακούμε όλες τις απόψεις, με πολύ μεγάλο σεβασμό. Επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη, επεκταθήκαμε στα 12 ναυτικά μίλια στο Ιόνιο, υπογράψαμε ΑΟΖ με την Αίγυπτο και την Ιταλία, προχωρήσαμε εξοπλιστικά προγράμμα που δεν έχει ξαναδεί η Ελλάδα, φέραμε την ExxonMobil και τη Chevron για έρευνες. Η κριτική για την εξωτερική πολιτική είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Μέσα στις μεγαλύτερες κρίσεις, στην πανδημία και με το Ταμείο Ανάκαμψης πήραμε τα περισσότερα λεφτά και για την αντιμετώπιση της πανδημίας, πάνω από 40 δισ. ευρώ και στο Ταμείο Ανάκαμψης συναρτήσει του ΑΕΠ μας.
Όλα αυτά τα κάνει η Ελλάδα επί των ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Εννοείται τίποτα δεν εκχώρησε, ούτε συζήτησε. Δεν έχουμε χάσει κάτι. Απλά ασκούμε κυριαρχία. Ποια από αυτές όλες τις κυβερνήσεις, της αντιπολίτευσης περισσότερο αναφέρομαι ή κάποιων ανθρώπων, οι οποίοι ασκούν δημόσια κριτική και από τον χώρο μας.
Ποια από αυτές τις κυβερνήσεις πέτυχε έστω ένα από όλα αυτά; Τι είναι αυτό που κάνει και ο πρωθυπουργός και οι δύο υπουργοί Εξωτερικών –και ο κ. Δένδιας και ο κ. Γεραπετρίτης– και δεν έκαναν οι προκάτοχοί τους; Δηλαδή, υπήρχε casus belli όταν οι προηγούμενοι υπουργοί Εξωτερικών συνομιλούσαν με την Τουρκία και οι πρωθυπουργοί; Υπήρχε.
Ποιος είναι ο πρώτος πρωθυπουργός που έθεσε θέμα άρσης για να υπάρχει οποιαδήποτε συζήτηση εξοπλιστικών; Το έκανε κάποιος από τους προηγούμενους; Ο Κυριάκος Μητσοτάκης το έκανε.
Η κριτική για το κόστος ζωής είναι λογική, γιατί είναι αυξημένο το κόστος ζωής. Δίνουμε παραπάνω, αλλά ο κόσμος χρειάζεται και παραπάνω και θα προσπαθήσουμε να δώσουμε παραπάνω. Η κριτική της αντιπολίτευσης και κάποιων δημοσιολογούντων στην κυβέρνηση του Μητσοτάκη, στη συγκεκριμένη κυβέρνηση για τα ζητήματα εξωτερικής πολιτικής είναι εκτός τόπου και χρόνου.
Θεωρώ ότι είναι εντελώς αντίθετη με την πραγματικότητα. Μία κυβέρνηση που δρα. Δηλαδή, η δράση της κυβέρνησης, με στέρεα βήματα και αποτύπωμα προκαλεί αντίδραση. Μία χώρα όπως η Λιβύη, διαιρεμένη, κάνει κάποιες κινήσεις άνευ αποτυπώματος».
«Το άκυρο και ανυπόστατο τουρκολιβυκό μνημόνιο, κινδυνολογούσαν όλοι ότι “πω, πω, τι πάθαμε”. Το έχει αναγνωρίσει κανείς; Το καταδίκασε η Ευρώπη; Το καταδίκασε η Αίγυπτος; Αυτές, λοιπόν, οι κινήσεις είναι και άκυρες και παράνομες, κινήσεις αντιπερισπασμού.
Οι δικές μας κινήσεις είναι στέρεες, που μεγαλώνουν την Ελλάδα. Κάποιος για μία οικογένεια δεν έφτιαξε ούτε καλύβα. Αναφέρομαι στις προηγούμενες κυβερνήσεις, στην αντιπολίτευση. Ήρθαμε εμείς, για τη χώρα μας, φτιάχνουμε ένα στέρεο κτήριο, έχουμε φτάσει μέχρι τον δέκατο όροφο και μας κουνούν το δάχτυλο αυτοί που δεν έκανε ούτε καλύβα, ότι δεν το κάναμε ουρανοξύστη. Αυτή είναι η πραγματικότητα».