Τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πιστοποίησε δωρεάν η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τη ΜΕΘ του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας πιστοποίησε δωρεάν η TÜV HELLAS (TÜV NORD)

Τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»πιστοποίησε δωρεάν η TÜV HELLAS (TÜV NORD), στηρίζοντας το λειτούργημα που επιτελεί η Διεύθυνση και τα στελέχη της Μονάδας, με τη στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες.

Η Πιστοποίηση, σύμφωνα με το Πρότυπο ΕΝ 15224, εστιάζεται κυρίως στον έλεγχο Διαχείρισης Κλινικού Κινδύνου. Ιδιαίτερα σε μια Μονάδα Εντατικής Θεραπείας, οι κλινικοί κίνδυνοι είναι πολλοί και σοβαροί, και συνδέονται τόσο με κλινικές πράξεις (ιατρικές, νοσηλευτικές, διαγνωστικές και θεραπευτικές), αλλά και μη κλινικές δραστηριότητες (διαχείριση υποδομών, συντήρηση και έλεγχος ασφάλειας εξοπλισμού, προμήθειες, ταυτοποίηση, τεκμηρίωση, συνεχής εκπαίδευση και εξειδίκευση κλπ.).

Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Νοσοκομείο, έχει πολύχρονη εμπειρία στη διαχείριση συστημάτων ποιότητας, είναι από τις πρώτες που πιστοποιήθηκε με ISO 9001 και αποφάσισε, με τη στήριξη της Διοίκησης του Νοσοκομείου, να υλοποιήσει το έργο της Πιστοποίησης, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΝ 15224, προς τιμήν του πρόωρα αδικοχαμένου ιατρού της Μονάδας, Τηλέμαχου Ζαφειρίδη.

Την πλήρη ικανοποίηση του εξέφρασε ο Υποδιοικητής της 5ηςΥ.ΠΕ. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, κος Σταύρος Παπαγεωργίου, οποίος συνεχάρει το προσωπικό της ΜΕΘ για τις συνεχείς προσπάθειες βελτίωσης των παρεχόμενων υπηρεσιών, παρουσία του Διευθυντή της Ιατρικής Υπηρεσίας, κου Κωνσταντίνου Καρακούση, του Διευθυντή της ΜΕΘ, κου Απόστολου Κομνού και της Προϊσταμένης Διεύθυνσης Νοσηλευτικής Υπηρεσίας, κας Βασιλικής Ζήση.

O κ. Βλαχάκης Γρηγόριος, Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο» δήλωσε ότι: «Η σύγχρονη Διοίκηση Οργανισμών απαιτεί την πιστοποίηση των διαδικασιών. Το Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας μετά την επίπονη διαχείριση της πανδημίας στην περιοχή μας προχωρά στην αναδιοργάνωση των υπηρεσιών του κάνοντας χρήση των νέων τεχνολογιών, της καινοτομίας, της έξυπνης εξειδίκευσης και χρησιμοποιώντας κάθε σύγχρονο εργαλείο διοίκησης. Η ΜΕΘ του Γ.Ν. Λάρισας εδώ και πολλά χρόνια υπό την διεύθυνση του κ. Απόστολου Κομνού αποτελεί το Τμήμα που πρωτοπορεί, που καινοτομεί, που με εξωστρέφεια αποτελεί οδηγό για τα υπόλοιπα Τμήματα. Ο εξαίρετος επιστήμονας, ιατρός Τηλέμαχος Ζαφειρίδης υπήρξε ο υποστηριχτής της εφαρμογής συστημάτων ποιότητας στην υγεία. Θα ήθελα να ευχαριστήσω την TUV HELLAS και την ARISTICONSULTING SA για την δωρεά της πιστοποίησης της ΜΕΘ του Νοσοκομείου μας, σύμφωνα με το πρότυπο ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017, που αφορά στο  Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας για υγειονομική περίθαλψη. Συγχαίρω όλο το προσωπικό της ΜΕΘ για την συμμετοχή του ώστε να φτάσουμε σήμερα στο σημείο να πιστοποιούμε διαδικασίες, σύμφωνα με σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα. Η σημερινή πιστοποίηση επιβεβαιώνει ότι το Γ.Ν. Λάρισας αλλάζει νοοτροπία και αργά αλλά σταθερά μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο, καινοτόμο, φιλικό προς το περιβάλλον και προσαρμοσμένο σε πρότυπα ποιότητας Νοσοκομείο».

Ο κ. Γεώργιος B. Μελαχροινός, Vice President MedicalDevices/ Health της TÜV HELLAS (TÜV NORD) δήλωσε πως: «Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του ΓενικούΝοσοκομείου Λάρισας «Κουτλιμπάνειο και Τριανταφύλλειο»έχει επωμισθεί και φέρει σε πέρας τιτάνιο έργο τα τελευταία χρόνια. Κλήθηκε να αντιμετωπίσει τις πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας και υπερέβη της προκλήσεις, προσφέροντας αξιέπαινο λειτούργημα. Η δωρεάν πιστοποίηση σύμφωνα με ένα εξαιρετικά απαιτητικό πρότυπο, είναι η ελάχιστη κίνηση αναγνώρισης που μπορούμε να κάνουμε έναντι των ανθρώπων της Μονάδας και του νοσοκομείου, ενώ ιδιαίτερο συμβολισμό για όλους μας στην TUV HELLAS (TUVNORD) AE, είναι πως η χορηγία αυτή πραγματοποιείται στη μνήμη του αδικοχαμένου εργάτη της ποιότητας, εξαιρετικού ιατρού και σπουδαίου ανθρώπου Τηλέμαχου Ζαφείρίδη».

Η παροχή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πρόγραμμα εταιρικής υπευθυνότητας της TÜV HELLAS (TÜV NORD) καθώς ο κορυφαίος φορέας πιστοποίησης στέκεται σταθερά στο πλευρό των υγειονομικών λειτουργών της χώρας, αναγνωρίζοντας το κεφαλαιώδες έργο που προσφέρουν.

Αναλυτικά, η TÜV HELLAS (TÜV NORD) επιθεώρησε τις εγκαταστάσεις του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και πιστοποίησε τη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας σύμφωνα με το ΕΛΟΤ ΕΝ 15224:2017 που αφορά στο  Σύστημα Διαχείρισης της Ποιότητας για υγειονομική περίθαλψη και με πεδίο εφαρμογής την παροχή υπηρεσιών υγείας Μονάδας Εντατικής Θεραπείας.

Ειδική μνεία αξίζει και στην εταιρεία ARISTI CONSULTINGSA, και τον ιδρυτή της κ. Σταύρο Συνοδινό, για την υποστήριξη της Μονάδας στην ανάπτυξη και τεκμηρίωση του Συστήματος Διαχείρισης Ποιότητας, από το 2020, μέχρι την πιστοποίηση του, εντελώς δωρεάν.

Σημειώνεται ότι η TÜV HELLAS (TÜV NORD) δίνει ιδιαίτερη έμφαση στη στήριξη του τομέα της υγείας αλλά και των υγειονομικών στελεχών, έχοντας πραγματοποιήσει μια σειρά από δωρεές αλλά και δωρεάν πιστοποιήσεις σε μια σειρά από νοσοκομεία και νοσηλευτικά κέντρα της χώρας.

Παράλληλα, και στο πλαίσιο του προγράμματος Εταιρικής Υπευθυνότητας έχει αναλάβει μια σειρά από πρωτοβουλίες για στήριξη είτε ευπαθών κοινωνικών ομάδων είτε καίριων τομέων της κοινωνίας και της οικονομίας, αναγνωρίζοντας το ρόλο τους στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες της πανδημίας αλλά και της σημερινής ενεργειακής κρίσης. Και αποτελεί εκπεφρασμένη δέσμευση της εταιρείας ότι θα συνεχίσει να το πράττει, ενισχύοντας σταθερά το κοινωνικό της αποτύπωμα.

Περισσότερα από την κατηγορία

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: Να βρεθούν ποιοι μοίρασαν τα ηχητικά – Αμφισβητούμε τις συνομιλίες που έχουμε ακούσει

Μηχανοδηγοί για Τέμπη: Να βρεθούν ποιοι μοίρασαν τα ηχητικά – Αμφισβητούμε τις συνομιλίες που έχουμε ακούσει

Τα είχαμε πει από την πρώτη στιγμή, διαμηνύει ο αντιπρόεδρος των μηχανοδηγών Γιώργος Μανώλης αναφερόμενος στο εξώδικο που απέστειλαν στον […]

Ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία» στο Γενικό Λύκειο Γιάννουλης

Ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία» στο Γενικό Λύκειο Γιάννουλης

Την Τετάρτη, 6 Μαρτίου 2024, στο αμφιθέατρο του Γενικού Λυκείου Γιάννουλης πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση – ομιλία με θέμα: «Εθελοντική Αιμοδοσία», […]

Όλα τα άρθρα της κατηγορίας »